#LaboratoriaPrzyszlosci
Marzec w Laboratorium Przyszłości w SP 1 Mierzęcice
Marzec w Laboratorium Przyszłości to przede wszystkim zajęcia w kulinarne. Nasi uczniowie pod okiem swoich opiekunów tworzyli najróżniejsze potrawy. Najmłodsi uczyli się niełatwej sztuki lepienia pierogów. Warto podkreślić, że każdy z kucharzy najpierw musiał zrobić ciasto, następnie farsz, w tym wypadku z sera, a na samym końcu zlepić wszystko tak, aby nic nie ucierpiało w trakcie gotowania. Wyszły prawdziwe arcydzieła. W marcu uczniowie również skupili się na wytwarzaniu pizzy, tutaj poza ciastem najważniejszy był oczywiście dobór ulubionych składników, które trafiły na pizzę. Znalazło się tez coś dla łasuchów. Zapach ciasteczek wypiekanych w laboratoryjnej kuchni unosił się w całej szkole. Ponadto uczniowie tworzyli zdrowe koktajle, naleśniki na słodko. Podsumowując w marcu nasza kuchnia tętniła życiem, a młodzi kucharze uwijali się w niej jak w ukropie zdobywając kolejne bardzo cenne umiejętności.
Podczas zajęć informatycznych uczniowie doskonalili swoje umiejętności w obsłudze drukarek 3D oraz długopisów 3D. Ponadto w trakcie akademii wykorzystywany był sprzęt fotograficzny, a na zajęciach z doradztwa zawodowego uczniowie poznawali kolejne zawody tym razem związane z informatyką i fotografią.
* * * * * *